Magyar termékként a következő érhető el a palettánkról:

NAV xx65 (ÁFA bevallás) XML nyomtatvány készítés
Könyvelési/ÁFA adatok felhasználásával
ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ


A program fő funkciója: a könyvelési rendszerből CSV formátumban kiexportált adatokból elkészíti a NAV tételes ÁFA bevallást olyan XML formátumban, amelyet az ÁNYK (Általános NyomtatványKitöltő program) képes beimportálni.

A fenti CSV formátum nincs adott könyvelési rendszerhez kötve, bármely könyvelési rendszerből közvetlenül, vagy Excel-lel átkonvertált CSV formátumban kinyert adatsort fel tud használni a progam, mindegy milyen sorrendben vannak a szükséges mezők, mindegy milyen formátumban van megadva a dátum, nem okoz gondot az sem, ha egyéb - az ÁFA bevalláshoz nem szükséges - adatmezők is jelen vannak.
A program elemzi a CSV fájl tartalmát, hogy beazonosítsa a szükséges adatmezőket, ami szükség szerint a felhasználó által pontosítható.
Ezt követően pedig elkészíthető az XML formátumú ÁFA bevallás.

Saját törzsállományban tárolja a program az Adózók illetve az Ügyintézők adatait, hogy azokat csak egyszer kelljen megadni.

A szükséges adatmezők, amelyeknek jelen kell lenniük a CSV fájlban, mint egy könyvelési tétel adatai:

  • Adószám   
  • Megnevezés
  • Dátum     
  • Bizonylatszám   
  • ÁFA alap  
  • ÁFA      
Ha kérjük, a program negatív könyvelési tétel összeg esetén megkeresi a hozzátartozó pozitív könyvelési tételt, azt korrigálja a negatív összeggel, és a korrigált összeggel kerül a tétel az ÁFA bevallásba.
A párosításhoz a pozitív számlának ugyanazon adószámmal, dátummal, bizonylatszámmal, és a negatív számlánál nagyobb összeggel kell rendelkeznie.


Tesztelési célra letölthető, 2020 szeptember végéig korlátozások nélkül használható verzió: Installáló készlet

2020 június 7.